2012. január 19., csütörtök

Fürtös áfonya 3L-es kont. 40/60 cm, jövőre termő - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Fürtös áfonya: (Vaccinium corymbosum )
Az USA keleti partvidékén őshonos. Nemesítésével 1900 óta foglalkoznak. Savanyú talajt kíván, de a 7 pH-t is elviseli, ennél lúgosabb környezetben azonban elpusztúl. Rovarporozta növény, a pollen átvitelét elsősorban poszméhek végzik.
Jól bírja a téli hideget, -23 °C-nál sem károsodik. Gyümölcse elhúzódóan érik, július végétől szeptember elejéig.  A termesztés sikerét az alacsony pH értéken kívül a talaj magas szervesanyagtartalma is befolyásolja. Ezért szerves trágyát, tőzeget, fakérget, esetleg forgácsot kell a talajba keverni.
Elérhetünk pH csökkentést ventillált kénpor alkalmazásával is. Sekélyen gyökeresedik, gyökérzete szinte a talajt borító avar alatt helyezkedik el. Ennek magyarázata, hogy a származási helyén gyakran vízelöntés borítja a talajt, és az év nagy részén igen magas a talajvíz. A víz szerepe a növény termesztésében kiemelkedő jelentőségű, mivel sekélyen gyökeresedik és ezen gyökerek a talaj leghamarabb kiszáradó rétegében helyezkednek el. A talaj nedvesen tartását mulcsolással segíthetjük. Különös fontosságú az augusztus-szeptemberi csapadék, mert ebben az időszakban történik a következő évi termőrügyek differenciálódása.
Bluejay : Erős növekedésű, terebélyes bokrot nevel, fürtje nagy, bogyója közepes méretű, melynek színe világoskék, enyhén lapított, gömbölyded. A bogyó éretten sem pereg le a fürtről.
Bluecrop : Középerős növekedésű, felfelé törő hajtásrendszerű. A vesszők színe a tenyészidőszakban zöldessárga, a nyugalmi időszakban skarlátvörös. Fürtje nagy, közepesen laza szerkezetű, bogyói igen nagyok.
Blueray : Bokra rendkívűl erős növekedésű, széles hajtásrendszerű. A vesszők színe a tenyészidőszakban világoszöld, a nyugalmi időszakban skarlátvörös. Gyümölcsfürtje nagy, meglehetősen tömött, bogyói nagyok, hamvaskék színűek. Íze nagyon jó, aromás. Teljesen télálló, nagyhozamú fajta, gyümölcse jól tárolható és szállítható.
Szállítási feltételek:
A növényeket a Magyar Posta Futárszolgálata az MPL szállítja házhoz, melynek díja :
- 70 cm és 20 kg csomagsúly alatt 1. 000 Ft,
- 70 cm felett 200 cm-ig és 20 kg alatt 1. 500 Ft,
- 70 cm felett 200 cm-ig és 20 – 30 kg között 2. 400 Ft,
A növényeket saját járművel Budapesten, illetve M1 autópálya Győr - Budapest közötti szakaszán és M7 autópálya Székesfehérvár – Budapest szakaszán az alábbi díjtételekért szállítjuk ki szerdai napokon előzetes egyeztetést követően:
- amennyiben az átvétel a jármű napi útvonalában (Komárom-M1 autópálya-Budapest Lágymányosi híd környéke, Hungária krt., XIII. ker Reitter F. utca, XIV. ker Őrs vezér tér, M0 soroksári és szigetszentmiklósi lehajtója) megoldható, akkor a szállítás INGYENES értéktől függetlenül,
- budapesti címre kiszállítás 5. 000 Ft érték felett 1. 500 Ft/cím, 60. 000 Ft érték felett INGYENES,
- Budapest 10 km-es körzetébe kiszállítás 5. 000 Ft érték felett 2. 000 Ft/cím, 80. 000 Ft érték felett INGYENES,
- Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Pest megyébe 120. 000 Ft érték felett INGYENES,
- Magyarország teljes területe 280. 000 Ft érték felett INGYENES,
Fizetési feltételek:
A növények ellenértéke az alábbi módokon egyenlíthető ki:
- személyesen az áru átvételekor készpénzben,
- bankszámlára történő előreutalással vagy bankfiókban történő befizetéssel (Raiffeisen és CIB Bank),
- postai csekken történő feladással.



Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Az aukció vége: 2012-02-01 09:00
. Fürtös áfonya 3L-es kont. 40/60 cm, jövőre termő - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése